Sıla Dizisi

Sunday, December 17, 2006

Doğuran mı ana büyüten mi?

Öldü sandığı gerçek annesini, kendisini büyüten annesine tercih eden genç kızın bir anda değişen hayatı izleyiciyi ekrana çivileyecek. Sıla’da “doğuran mı yoksa büyüten mi ana?” sorusu çok tartışılacak. Başrollerini güzel manken Cansu Dere ile genç oyuncu Mehmet Akif Alakurt’un üstlendiği, ATV’nin yeni dizisi Sıla, bu akşam ilk bölümüyle ekrana geliyor. Gül Oğuz’un yönettiği ve Mardin Midyat’ın büyülü atmosferinde çekilen dizi, konusuyla çok tartışılacak. İstanbul’da köklü bir ailede evlatlık büyüyen Sıla, ansızın öldü sandığı gerçek anne babası ve karşı konulamaz töreleriyle tanışır. Ve kendisini büyüten ailesine veda etmek zorunda kalır.

Yürekler çok yanacak...

Sıla’nın gerçek babasını oynayan usta oyuncu Menderes Samancılar, “Bu dizi, izleyiciyi yürekten yakacak” diyor ve ekliyor: “Dizilerin bir meseleye, izleyicilerin yüreğine dokunmasını isterim. Sıla’ iki unsuru da kapsıyor...” Dizinin bir diğer başarılı oyuncusu gerçek anne rolündeki Zeynep Eronat da yer aldığı projeden ve rolünden memnun: “Çekimler çarpıcı bir mekanda yapılıyor. Bu proje ses getirecek.”

Bu dizi sezona damga vuracak...

Diziye adını veren Sıla karakterini canlandıran Cansu Dere, konunun etkileyici ve çarpıcı olduğunu söylüyor: “Senaryoyu okuduğum an tüylerim diken diken oldu. İçinde kadın, aşk, tutku, acı ve töreler var.” Aşiret reisi Boran’ı oynayan Mehmet Akif Alakurt ise şöyle konuşuyor: “Hissettiğim kadarıyla bu seneye damgasını vuracak bir iş olacak...”