Sıla Dizisi

Sunday, December 17, 2006

Çocuklara artık Sıla ve Boran adı veriliyor...

Çocuklara artık Sıla ve Boran adı veriliyor Mardinliler Sıla dizisinin ekibine öyle büyük bir ilgi gösteriyor ki, çekimlere ara vermek zorunda bile kalınıyor. Ekip bu ilgiyi, dizinin yörede benimsendiğine yoruyor. Bunun bir başka kanıtı ise hastanelerde son zamanlarda doğan çocuklara hep Boran ve Sıla isminin veriliyor olması...

Cuma günkü bölümüyle yine reyting sıralamasında birinciliği kimseye kaptırmayan Sıla’nın Mardin’deki setinde, dizi ekibi en büyük eğlencesinin tavla partileri olduğunu söylüyor... Mehmet Akif Alakurt, Menderes Samancılar ve Devrim Saltoğlu arasındaki tavla maçları çok sıkı geçiyormuş. Alakurt’un basındaki röportajlarında tavlada herkesi yendiğini söylemesi, diğer iki oyuncunun içine dert olmuş. Devrim Saltoğlu konuyla ilgili olarak “Mehmet Akif belden aşağıya vuruyor. Maçlarda sürekli yenilmesine rağmen bizi yendiğini lanse ediyor” demeden edemiyor. İşte Sıla’nın setinde yaşananlar...

Çekim yapılan mekanlarda yöre halkının yoğun ilgisinden dolayı ekibin zor anlar yaşadığı oluyor. Hatta bazen çekimlere ara vermeleri bile gerekiyor. Bu ilgi, dizinin yöre halkı tarafından benimsendiğini de gösteriyor.

Sette en çok konuşulan konulardan biri de Menderes Samancılar’ın biberleri... Cebinde biberle dolaşan usta oyuncunun, sahne aralarında cebinden biberleri çıkarıp yemesi kimi zaman esprilere neden oluyor.

Boran Ağa’nın konağı olarak kullanılan Midyat’taki konukevi son dönemlerde Mardin’in en popüler turistik mekanı oldu. Çevre illerden çekimlerin yapıldığı mekana çok sayıda turist geliyor.

Bölgede çocuklara verilen isimlerde değişiklikler olmaya başladı. Sıla dizisinden sonra Mardin’de hastanede doğan çocuklara en çok Boran ve Sıla isimleri verilmeye başladı.

Dizinin en ilgi çeken yanlarından biri de müzikleri... Sıla Gencoğlu isimli bir şarkıcı tarafından seslendirilen şarkılar, son dönemlerde internette en çok indirilen dizi müzikleri arasında yer alıyor.

Dizinin ilerleyen bölümlerinin çekimleri için İstanbul ve Mardin arasında daha çok mekik dokuyacak olan ekip, İstanbul’da kendilerini daha zor şartların beklediğini düşünüyor.

Oyunculuğun dışında İstanbul’da Panna Farina isimli pastane ve kafeleri olan Devrim Saltoğlu, İstanbul’dan Mardin’e köfteler, kurabiyeler ve pastalar getirerek ekibe her seferinde ziyafet veriyor. Dizi ekibi Saltoğlu’nun İstanbul’dan gelmesi için yolunu gözler hale gelmiş.