Sıla Dizisi

Sunday, December 17, 2006

Sıla etkiledi Töre’yi yazdı...


ATV’nin reyting rekortmeni dizisi Sıla’yı izleyip etkilenen Sezen Aksu, Töre adını verdiği bir parça yazdı. Aksu’nun dizi kahramanları Sıla ile Boran’ın aşklarından etkilenip yazdığı şarkı, dizinin ikinci bölümünden bu yana yayınlanıyor. Aksu’nun seslendirdiği şarkı, dizinin ikinci bölümünden itibaren yayınlanıyor. Beğeniyle izlenen ATV’nin yeni dizi filmi Sıla, reyting rekorları kırıyor. Cansu Dere, Mehmet Akif Alakurt, Zeynep Eronat, Menderes Samancılar gibi ünlü isimlerin rol aldığı; Mardin’in Midyat ilçesinde çekilen dizi filmi tutkuyla izleyen milyonlarca kişi arasında, Sezen Aksu da yer alıyor.

Cuma günleri yayınlanan Sıla’yı kaçırmayan Aksu diziden o kadar etkilendi ki, Töre adını verdiği bir şarkı yaptı. Ünlü sanatçı, bestelediği şarkıyı aynı zamanda yakın arkadaşı olan dizinin yönetmeni Gül Oğuz’a dinletti. Şarkıyı çok beğenen Oğuz, dizinin ikinci bölümünden itibaren Aksu’nun bizzat seslendirdiği şarkıyı dizide yayınlamaya başladı.

Aşkları ilham verdi...

Sezen Aksu’ya bu şarkıyı besteleme ilhamını, Mardin’de kanun tanımaz törelerve töreye karşı gelen bir aşkın kahramanları olan Sıla ile Boran’ın aşkı verdi. Milyonları ekran başına toplayan dizinin konusuna gelince... Sıla, üç yaşındayken ailesinden koparılıp, başka bir şehre sürüklenir. O topraklarda kızların kaderini başkalarının yazdığının farkında değildir. Hiç duymadığı berdel kelimesi, hayatını tamamen değiştirecek ve hiç görmediği aşiret reisi Boran ile evlenmek zorunda kalacaktır. Artık Sıla, kocaman bir evde, yıkılmaz kuralları olan bir töreye hapistir.

Töre

Allah’ın emri değil bu
Kulların aklı
Hak’tan gelen değil bu
Bebeler doğar mı silahlı?
Töre töre töre
Olur mu kul kula köle?
Kin koydun kör yüreğe
Böyle adalet olur mu?